Biber Dolmasi (fyllda paprikor)



Biber dolmasi 2 portioner (8pp/portion)

4 Röda/Gröna paprikor
5 champinjoner
100g köttfärs (lamm eller ko)
1 dl okokt ris
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
1 msk persilja hackad
1 msk olivolja eller annan olja
kryddor, vitlök, salt, peppar

Blanda lök, färs, ris, tomatpuré, persilja och champinjoner till en smet/deg.
Tillsätt sedan kryddor i form av ex. salt, peppar, paprikakrydda, oregano.
Jag använder köfteharci (krydda för att köra köfte) så köttfärskrydda kanske går bra!
Vitlök tillsätter jag också 1-2 klyftor.
Tvätta paprikorna, skär av toppen men spara den! Den ska vara som kork sedan. Ta bort kärnorna.
Fyll sedan paprikorna, men lämna 1-2 cm, eftersom riset kommer svälla i paprikan!
Blanda 1 msk tomatpuré med 1½ dl vatten i en kastrull. (Paprikorna ska bara stå i vattnet , de ska inte vara täckta med vatten.)
Sätt ned paprikorna stående.
Om det är mkt plats kvar så att de ramlar kan ni sätta en potatis i mellanrummet.
Den kommer ångkokas den med och blir mjuk.
Lägg sedan på locket och slå på värmen.
Låt småputtra till paprikorna är mjuka. Ca. 25 minuter!
Då kommer även köttfärsen och riset vara klart.
Servera gärna med Turkisk yoghurt, vi brukar ha vitlök i! :)
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Freja

Bra blogg du har! Jag har kollat igenom några av dina andra blogginlägg och jag diggar vad jag ser :D.

2012-09-01 @ 13:23:57
URL: http://allaprivatlan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0