Ispanaklı pirinç (risrätt med spenat)

Detta är en spenaträtt som det tillsätts ris i, kokas samman och blir till en otroligt god måltid.
Vegetarisk och järnrik!

Ispanaklı pirinç  2 portioner (8pp/portion)

Färsk Spenat, mängden är svår, men en påse eller ett knippe blir bra!
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 stor tomat
1 morot hackad i små tärningar
2 krm torkad röd peppar *
50 ml olivolja
30 g okokt ris
Salt & svartpeppar

Riv spenaten i stora bitar.
Bryn den skivade löken tillsammans med olivolja i en stekpanna.
Tillsätt sedan hackad vitlök.
Se till att den inte bränner för då får den en väldigt dålig smak tillsammans med spenaten. 
Tillsätt morot, spenat, tomat, ris, rödpeppar, salt och peppar. Stäng genast med lock och låt koka på låg värme  i 20 minuter tills riset är klart.

Det behövs inte tillföras något vatten, spenaten och tomaten ger tillräckligt.
Detta äts helst med en liten skål turkisk yoghurt och bröd!

Smaklig måltid!

* (helst paprikaflingor om ni hittar) Kan skippas för mildare smak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0